خواص ، طبع ، طریقه مصرف و مضرات سیر

خواص ، طبع ، طریقه مصرف و مضرات سیر گرداوری شد

سیر
هرچند همه سیر را به عنوان چاشنی می شناسند، اما سیر یک گیاه دارویی است. زمانیکه درباره خواص و فواید سیر صحبت می کنیم، باید بوی کمی که این گیاه دارویی ایجاد می کند را هم در نظر بگیریم، هرچند که این بو برای دوستداران این گیاه دارویی نه تنها آزاردهنده نبوده، بلکه حتی ممکن است، دوست داشتنی هم باشد.

این گیاه دارویی برای پیشگیری و درمان انواع مختلفی از بیماری ها استفاده می گردد. دانه تازه سیر و یا قرص سیر به عنوان دارو مصرف می گردد. سیر برای درمان بیماری های مختلف مربوط به قلب و خون استفاده می گردد، این بیماری ها شامل فشار خون بالا، کلسترول خون بالا، بیماری قلبی کرونر، حمله قلبی و سخت شدن شریان ها (تصلب شریان) استفاده می شود.

خواص سیر
۱- بادشکن و ضدعفونی کنندهاست.

۲- خوردن سیر بدن را در مقابل بیماری ها مقاوم می کند.

۳- کرم کش است.

۴- محرک و تقویت کننده بدن است.

۵- برای درد گلو می توانید یک حبه آن را رنده کرده و یک قاشق مرباخوری آبلیمو به آن اضافه نمایید سپس میل کنید،اگر این کار را چند بار انجام دهید برای درد گلو داروی مفیدی است.

۶- اثر خوبی در معالجه سل دارد.

۷- خون را رقیقمی کند.

۸- اثر خوبی در تنگی نفس دارد.

۹- خوردن مداوم سیر رعشه را از بین می برد.

۱۰- چون گرم و خشک است بنابراین رطوبت معده را از بین می برد و دردهای مفاصل را خوب می کند.

۱۱- درمان کننده دردهای مفاصل،سیاتیک و نقرس می باشد.

۱۲- برای تقویت نیروی جنسی و افزایش تولید اسپرم در اشخاص سرد مزاج بسیار مفید است.

۱۳- زخم های ریه و درد معده را از بین میبرد.

۱۴- سنگ کلیه را شکسته و خارج می سازد.

۱۵- را با زیره بپزید برای تقویت دندان مفید است.

۱۶- مالیدن سیر پخته به دندان ، درد دندان را تسکین می دهد.

۱۷- سیر را بسوزانیدو با عسل مخلوط کنید و ضمادی از آن درست کنید این ضماد برای رفع خون مردگی زیرپلک چشم مفید است.

۱۸- به علت مدر بودن برای رفع آب آوردن انساج مفید است.

۱۹- برای از بین بردن میخچه کف پا از ضماد سیر استفاده کنید.

۲۰- جهت رفع دردهای روماتیسمی و عصبی ضماد آن بسیار موثر است.

۲۱- جهت ضدعفونی کردن دستگاه تنفسی در هنگام بیماری های مربوطه از شربت سیر استفاده کنید.

۲۲- ضد انعقاد خون و لخته شدن خون است.

۲۳- خوردن سیر سلول های سرطانی را از بین میبرد.

۲۴- مصرف سیر مقدار کلسترول خون را پایین می آورد. مقدار LDH را توصیه شده برای این منظور مقدار توصیه شده ی آن ۳۰ گرم در روز است.جالب است که با مصرف آن در چند ماه اول مقدار کلسترول ممکن است بالا رود و علتش این است که کلسترول از نسوج خارج شده و داخل خون می شودکه از آنجا دفع گردد بعد از اینکه کلسترول به حالت عادی رسید باید برای نگهداری آن روزی نصف سیر خام مصرف کرد.

۲۵- خوردن سیر از سرطان جهاز هاضمه جلوگیری می کند.

چینی ها قرن هاست که برای پایین آوردن فشارخون از سیر استفاده می کنند.مصرف آن گردش خون را در بدن تنظیم می کند.

طبع سیر
از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است

طریقه مصرف سیر
استفاده از سير پخته شده:
روند پخت، ماده فعال موجود در سير به نام «آليسين» را از بين مي برد. آليسين، نوعي ترکيب حاوي سولفور است و هنگام جويدن، خرد يا له شدن سير خام، فعال مي شود اما با قرار گرفتن در معرض حرارت غيرفعال مي شود، به همين دليل است که روند پخت، خاصيت درماني سير را پايين مي آورد.

چگونگي حفظ حداکثر خاصيت سير در زمان پخت:
قبل از پخت، سير را له و ۱۰ دقيقه صبر کنيد تا توليد آليسين بيشتر و در برابر حرارت هنگام پخت مقاوم شود. بهتر است به مدت کوتاه (حدود ۱۵ دقيقه) روي حرارت متوسط پخته شود.

مصرف سير به شکل قرص:
بيشتر مردم براي جلوگيري از ايجاد بوي نامطبوع در دهان، به جاي سير خام، از قرص سير استفاده مي کنند اما اين فرآورده فايده چنداني ندارد. همان گونه که بيان کرديم، براي فعال شدن ترکيب درماني سير لازم است که سير خام و له شده مصرف شود.

سير به شکل قرص، پودر يا خشک تمام خواص دارويي سير خام را ندارد. هر چند سير خشک خاصيت آنتي اکسيدان خود را کمي حفظ مي کند و مي تواند با راديکال هاي آزاد مقابله کند اما خواص آن به اندازه سيرخام نيست. اگرچه سير بوي نامطبوعي در دهان ايجاد مي کند اما جويدن سير همانند مصرف پني سيلين موثر است. سعي کنيد به جاي مکمل از سير تازه استفاده کنيد.

استفاده از سير مانده:
براي برخورداري از خواص مختلف سير، حتماً از سير تازه استفاده کنيد. سير تازه حجم و شکل مشخص دارد و چروک نشده است.

مضرات سیر
مصرف بیش از حد سیر سبب کاهش فشار خون می شود.باید سیر در حد معمول مصرف شود زیرا استفاده زیاد آن معمولا موجب سردرد،ضعف چشم،ضعف قوت جنسی و بواسیر می شود.سیر برای کسانی که اسهال دارند مضر است.

کسانی که ضعف معده دارند،نباید در خوردن آن افراط کنند.

کسانی که یبوست دارند،نباید سیر بخورند و برای رفع مضرات آن سیر را باید با آب و نمک پخته و کمی روغن بادام یا کره اضافه کنید تا مضر نباشد.

مصرف سیر خوراکی برای عموم مردم مطمئن و ایمن می باشد. سیر می تواند باعث بوی بد دهان، احساس سوزش در دهان و یا معده، سوزش معده، بادشکم، تهوع و استفراغ، بوی بد بدن و اسهال شود. این عوارض جانبی عموما در مصرف سیر خام بیشتر می باشد. همچنین سیر می تواند خطر خونریزی را نیز افزایش دهد. آسم و سایر واکنش های آلرژیکی نیز در افرادیکه سیر مصرف می کنند ممکن می باشد.

زمانیکه سیر برروی پوست استفاده می گردد، عموما می تواند خطرناک باشد. سیر می تواند باعث آسیب دیدن پوست به شکل سوختگی شود.

مصرف سیر در باردرای زمانیکه در مقادیر درست مصرف شود، عموما بی خطر می باشد. سیر عموما زمانیکه در مقادیر درمانی مصرف می شود، در دوران باردرای پر خطر می باشد.

Original Article