خانه / سلامت / آشنایی با خواص درمانی و مضرات گردو در طب سنتی

آشنایی با خواص درمانی و مضرات گردو در طب سنتی

آشنایی با خواص درمانی و مضرات گردو در طب سنتی

گردو

* گردو تازه یکی از گیاهان دارویی است که در طب سنتی کاربرد دارد و دارای مشخصات زیر است؛

میوه درختی است از خانواده Juglandaceae بزرگ و یک پایه. گل‏ های نر جداگانه به شکل شاتون دراز و استوانه ‏ای و آویزان و گل‏ های ماده نیز جداگانه منفرد یا گروهی در انتهای شاخه جوان مربوط به سال رویش ظاهر می ‏شود. برگهای آن متناوب و مرکب فرد از پنج تا نه و حتی یازده برگچه سبزرنگ تیره تشکیل می‏ شود میوه آن کروی و دارای سه پوست است

* محل رویش

درخت گردو بطور خودرو در مناطق و جنگلهای شمال ایران در آستارا، طالش، دیلمان، رودبار، گلی داغ، بندر گز و همچنین در ارسباران وجود دارد و در باغ های سایر مناطق کشور نیز کاشته می‏ شود.

* نامهای دیگر

گردکان- گوز- جوز- جوزی- جویز- جویزه- الجوز- ووز- قز- آقوز- آقوزدار- آقوز بوله- چوئیس- چارمغز Wainut گویند.

ترکیبات شیمیایی

* برگ گردو دارای

تانن(Ellagitanins) ده درصد، جوگلون‏C 01 H 6 O 3 Juglone ، هیدروجوگلون‏Hydrojuglone ، فلاونوئیدها کورستین‏Quercetin ، کورسیترین‏Quercitrine ، هیپروزیدHyproside می باشد.

مواد دیگر اسیدها نظیر گالیک اسید، نئوکلروژنیک اسید، الاژیک اسید، کافئیک اسید، اینوزیت 3 درصد، اسکوربیک‏ اسید، اسانس 03/ 0- 01/ 0 درصد، اسکوربیک‏ اسید 1- 85/ 0 درصد، موسی تانیک اسید ، Mucitanic acid ، کمی مواد چرب، پارافین، املاح معدنی نظیر کلسیم، پتاسیم، منیزیوم و باریوم، کاروتن، نوعی آنزیم به نام تیروزینازTyrosinase .

* پوسته گوشت‏ دار میوه سبز حاوی

جوگلون، امولسیون، قند، اسیدهای آلی مانند سیتریک اسید و مالیک اسید، فسفات کلسیم، اکسالات کلسیم.

* در مغز گردو مواد

کربوهیدرات 11، پروتئین 4/ 15، چربی 64 گرم درصد، کلسیم 105 میلی‏گرم، فسفر 510 میلی گرم، فسفر 510 میلی‏گرم، آهن 5 میلی‏گرم، منیزیوم 131 میلی‏گرم، کلر 23 میلی‏گرم، ویتامین‏L .U A 105، ویتامین‏B 1 448 میکروگرم، نیاسین 8/ 1 میلی‏گرم، ویتامین‏E 600 میلی‏گرم، سدیم 7/ 2 میلی‏گرم، پتاسیم 687 میلی‏گرم، مس 31/ 0 میلی‏گرم درصد یافت می گردد.

منبع خوبی از ویتامین E است

خواص درمانی گردو

1- برای تقویت کردن حافظه مغز گردو تازه را با مغز بادام بکوبید بعد با قند ساییده مخلوط کنید و هر روز بخورید.

2- خوردن تازه رفع سوزش پروستات ، درد پروستات و التهاب پروستات را نموده و تکرر ادرار را برطرف خواهد نمود.مانع پیشرفت و بزرگ شدن پروستات خواهد گردید. مجرای ادرار را گشادتر و دفع بول را سهل‏ تر خواهد کرد.

3- مقوی کلیه و مثانه و پاک‏ کننده مجاری ادرار می‏ باشد.اثر ترمیم ‏کننده در همه قسمت های مجرای ادرار را خواهد داشت.

4- گردو تازه ضد قندو چربی خون ،مفید برای دل درد ،ضد سرطان روده ، ضد اوره و نقرس ،ضد آلبومینوری، ضد التهاب غدد لنفاوی می باشد.

5- بسیار نافع برای پیران اگر آن را با انجیر بکوبند و بخورند، رفع یبوست و سستی روده‏ ها را نموده و زخم روده بزرگ و التهاب روده بزرگ را برطرف خواهد کرد.

6- مغز گردو تشنج روده‏ ها را کم کرده و حتی گاهی آن را رفع خواهد نمود. مانع تخمیر غذا در روده‏ ها گردیده و دفع سموم را از بدن خواهد کرد.

7- خوردن سوخته گردو به همرا سائیده پوست گردو به مقدار 5 گرم با روغن مورد جهت قطع خون بواسیر نافع است.

8- گردو تازه نرم ‏کننده و درمان گیاهی غلظت خون و رقیق ‏کننده خون است و به هر کیموس سفت و چسبان در اندام بدن برسند آن را نرم و رقیق می ‏نمایند.

9- روغن گردوی کهنه یا مغز جویده شده گردو را بر دمل چرکی سوداوی گذارند داروی موثری است.

10- افشره برگ آن را نیم گرم در گوش چکانند عفونت گوش را پاک می کند.

11-خوردن حلوای گردو برطرف کننده لاغری و سبب نرمی پوست خواهد گردید.

12-گردو تازه را با انزروت بکوبید و بخورید، موجب خارج شدن کرم از روده و معده خواهد شد.

13- آن را بسوزانید بعد نرم بسایید و با شراب شیاف درست کنید و در مهبل گذارید. برای جلوگیری از ترشحات زنانه مفید است.اگر خانم ها خاکستر پوستش را شربت کنند و تناول نمایند یا ضماد کنند؛ درمان قاعدگی نامنظم در زنان و بازدارنده قاعدگی است.

14- چند عدد گردوی نارس که اندازه یک فندق باشد را سوراخ یا پاره کرده و در سرکه بجوشانید بعد آب آن را در دهان بگیرید لثه ‏ها را محکم می‏ کند، خونریزی لثه را درمان می‏ نماید.

15- ضماد گردوی تر را بر جای ضربه بگذارید،خون مردگی ، کبودی و درد آنرا برطرف می نماید.

16- صمغ آن را بکوبند و بر زخم گرم پاشند یا داخل مرهم کنند،سودمند است.

17- مغز گردوی کهنه را بسوزانید بعد با زفت مخلوط کنید و به زخم ‏های سر بمالید، زخم ‏های سر را مداوا می‏ کند.

18- روغن گردو داروی خوره ،سرخی و زخم گوشه چشم است.

19- عصاره و رب گردو بازدارنده خناق و دیفتری است.

20- همه انواع گردو بویژه گردوی ملوکی بزرگ را بر سینه ملتهب گذارند ورم آنرا فرونشاند.

21- مربا گردو و گردوی تر برای معده سرد مناسب است و کمتر از گردوی خشک زیان دارد.

22- روغن جوشیده‏ گردو ، دل درد و دل پیچه را تسکین دهد، اسهال را بند آورد .

23- خوردن گردو، از اسهال خونی جلوگیری ، تصفیه‏ کننده خون و خون ساز است.

24- گردو که با انجیر و فیجن باشد پادزهر هر نوع سمی است.

25- گردو با پیاز و نمک اگر برگزیده سگ هار و غیره ضماد شود سودمند آید.

26- برای پیشگیری از سرماخوردگی در فصل پائیز و زمستان هر روز یک عدد مغز گردو تازه بخورید.

27- مغز آن را روی آتش کباب کنید و بخورید، دل‏ پیچه را برطرف می ‏سازد.

28- آب مغز گردوی تازه را بگیرید و بر دمل بمالید، آنرا درمان می ‏کند.

29-خوردن گردو همراه با جوشانده دانه اسفند از تشکیل سنگ کلیه و سنگ کیسه صفرا جلوگیری می کند.

30- برای معالجه سیاتیک می توانید صبحانه یا میان ‌وعده‌ های صبح و عصر از مغز گردو استفاده کنند.

31- جهت کمک به درمان فراموشی روزی 3 الی 4 مرتبه آنرا میل نمائید.

32- جهت رفع خستگی چشم پنجاه گرم برگ گردو را در یک لیتر آب 15 دقیقه بجوشانید، آب آن را صاف کرده و پس از سرد شدن با آن چشم را شستشو دهید.

33 – جهت بهبودی استرخا یا فلج ناقص ،عضو مفلوج را با روغن گردوی کهنه ماساژ داده و بعد با پارچه زبری آنرا بسایید تا سرخ شود، سپس با محلول سیاه دانه آن را شستشو ‏دهید. خوردن عسل و گردو هم توصیه شده است.

34 – برای کنترل و جلوگیری از آسیب بیشتر آرتریت روماتوئید ، روماتیسم مفصلی و آرتروز می توانید مغز گردوی کهنه را با دانه‏ های اسفند روی آتش گذاشته و سرخ کنید، بعد نرم بسایید و با برگ مورد ساییده شده و روغن زیتون مخلوط کنید. سپس با این روغن مفاصل ملتهب را ماساژ داده و روی آن کیسه آبگرم گذاشته، تا مدت 3 روز روی بدن بگذارید بماند و بعد بشویید و حداقل هفت مرتبه این عمل را انجام دهید.

علاوه براین می توانید 30 گرم برگ یا پوست سبز گردو را در یک لیتر آب جوش بریزید و 12 دقیقه دم کنید و قبل از هر غذا یک فنجان از آب صاف ‏کرده‏ آن بنوشید.

35 – خوردن 3 الی 4 عدد مغز گردو تازه قبل از غذا برای کمک به بارداری و رفع نازایی مفید است.

36- ماساژ با روغن آن بر روی کلیه یا محل درد خصوصا بعد از حمام روزی 2 الی 3 مرتبه برای درمان سوء مزاج کلیه مفید است.

ملاحظات و طرز تهیه

– مغز آن به سبب لطافت سریع الفساد است.

– گردو باید در زمان مصرف شکسته شود، زیرا در برخورد طولانی مدت با هوا، اکسید شده و خاصیت اولیه خود را ندارد.

– مقوی اعضای رئیسه به خصوص مغزمی باشد.گردو ۳۶ برابر نورون های پیام رسان مغز را گسترش میدهد.

– گردو شبیه مغز انسان میمونه .نیم کره راست و نیم کره چپ.قسمت بالای مغز و پایین مغز.حتی چین خوردگی های و پیچیدگی های اون هم شبیه نئو کورتکس میباشد.

– زمان هضم گردو 5/ 3 ساعت می باشد.

پرهیزات و مضرات

– گردو دیر هضم است وبرای معده گرم مزاجان مضر است.

– کسانیکه مبتلا به آکنه میباشند باید از خوردن مغز گردو خودداری نمایند

– اسراف در خوردن آن خصوصا در گرم مزاج ها موجب ورم لوزتین و ایجاد زخم در دهان می‏ شود.

– خوردن مغز گردوی کهنه که بو یا طعم یا رنگ آن تغییر کرده باشد مضر است و ایجاد مسمومیت می‏ کند.

– خوردن گردو بدون مصلح در گرم مزاجان پدید آورنده جوش دهان ، سنگینی زبان ، تشنگی ، سر درد است.

– افشره و رب گردو برای سرفه مضر است.

– روغن گردوی کهنه درد گلو به بار آورد.

Original Article